2010. december 5., vasárnap


Kedves Blog Olvasó!

Előző cikkemben megemlítettem, hogy milyen nehéz év volt nekem a tavalyi. Édesapám betegsége, majd halála, egy hosszú 3 éves, nagyon szép, és nagyon mély, de "picit bonyolult" :) párkapcsolat vége, és szinte ezzel egy időben diagnosztizált nálam a nőgyógyász P5-ös rákszűrést. :-(


Azonnal műteni akartak, én pedig nem engedtem. Felkerestem több orvost is, de mindenki ugyanazt akarta. Én éreztem, hogy nem az a jó megoldás, ha rögtön műtünk, és sok álmatlan éjszaka után úgy döntöttem, hogy saját magam veszem kezembe a gyógyulásomat. Úgy éreztem, hogy képes vagyok rá, hogy a saját erőmből, és a saját módszereimmel amit tanultam és tovább is adok meggyógyuljak. Ezt az egész történetet egy következő cikkben fogom megosztani azokkal akiket érdekel, és akiknek talán ezzel tudok majd segíteni, akik hasonló problémával küzdenek most.

Biztos voltam benne akkor is, hogy azért kell átélnem, és megtapasztalnom ezt az egészet, hogy utána sok ilyen hölgynek tudjak segíteni. Igy is lett. Azóta már sok ilyen kliensem volt, akik különböző nőgyógyászati problémával kerestek meg, és én boldog vagyok, hogy teljes hitelességgel tudom mondani, hogy mi az út, amin végig kell menni, hol keressük a problémák okait, hogy ne csak tüneti kezelés legyen. Nekem 6-7 hónap kitartó munkája volt, de sikerült meggyógyulnom orvosi beavatkozás nélkül. És azóta is panasz és tünetmentes vagyok. :-)


Mostanában voltam egy női nemi hormonokról szóló előadáson, ahol hallottam számomra is új dolgokat. Többek között össze is tudtam kapcsolni az én problémámmal is az ott elhangzottakat.

Ezeket szeretném most megosztani a hölgyekkel.

Női nemi hormonjaink, sokkal több dologért felelősek a szervezetünkben, mint azt gondolnánk!


Az ez idáig még korántsem teljesen feltérképezett ösztrogén - dominancia számos tünet kialakulásáért felelős, mint például:


· Fejfájás

· Depresszió

· Kedélyállapot változás

· Kimerültség

· Felgyorsult öregedés

· Álmatlanság

· Vízvisszatartás

· Súlygyarapodás

· Mellfeszülés

· Csökkent libidó

· Különböző fajtájú cikluszavarok

· Petefészekciszta

· Mióma

· Endometriózis

· Terméketlenség

· Izületi bántalmak

· Száraz bőr

· Hajhullás

· Magas vérnyomás

· Csontritkulás

· Szédülés

· Hőhullámok

· Allergiára való hajlam

· Pajzsmirigy alulműködés


Ha ezek közül a problémák közül valamelyiket tapasztalja magánál, akkor érdemes megnézetnie hormon szintjét, női szervei állapotát.

Az ösztrogén-dominancia a fő okozója, igen sok változókori tünetnek és a premenstruális szindrómának (PMS).


Mikor beszélünk ösztrogén dominanciáról?

Nők milliói szenvednek hónapról-hónapra premenstruális szindrómától, sokan az oly annyira kívánt gyermekáldástól, további milliók pedig 40-en túl a változókori tünetektől. Mindegyik esetben egy hormonális egyensúlytalanság fedezhető fel. Sajnos ilyen egyensúlytalanságok esetében leggyakrabban ösztrogén hiányra gondolnak az orvosok. A progeszteront, mint az ösztrogén igen fontos partner hormonját rendszerint háttérbe szorítják, holott éppen a progeszteronhiány az, ami a hormonegyensúly hiányát hozza létre. Az ösztrogén, szemben a progeszteronnal általában bőségesen rendelkezésre áll, ezért is szokták ezt az állapotot ösztrogén dominanciának nevezni.


A változókor kezdetén a legfőbb probléma az ösztrogén-dominancia, mely igen változatos tünetekkel jelentkezik. Ez a fázis már akár a 30-as évek közepe táján is jelentkezhet, amikor a legtöbb nő még csak nem is gondol a változókorra.

Az ösztrogén-dominancia a változókor későbbi szakaszában is uralkodó szerepet játszhat, gyakran erősebben mint az ösztrogén hiány tünetei.


Hogyan alakul ki az ösztrogén dominancia?


Hogyan-miként működnek, miért felelősek szervezetünkben a következő hormonok: ösztrogén, progeszteron, kortizon?


Miért kell kezelnünk a stresszt?


Hogyan erősítik külső tényezők az ösztrogén dominanciát?


Milyen vegyszerek a xeno-ösztrogének, amelyek tovább súlyosbítják ezt a helyzetet, hogyan kerülhetnek a szervezetünkbe?


Mi a megoldás ezekre a problémákra természetes úton?


Hogyan gyógyuljak meg műtétek, és szintetikus hormon készítmények nélkül, melyek elnyomják a tüneteket, de az okot nem szüntetik meg, sőt inkább súlyosbítják?



Ha ezekre a kérdésekre választ szeretne kapni, kérem jelezze felém, és e-mailben, részletes tájékoztatót tudok küldeni, mert hosszú anyag, ide nem tudom feltölteni.

E-mail címem: tosatimi@gmail.com

Telefonos elérhetőség: 06-70-337-9315


Ha Ön is régóta szenved a fentebb felsorolt problémák egyikében, és eddig még nem tudtak megoldást nyújtani erre, akkor szeretettel várjuk egy komplex biorezonanciás állapotfelmérésre, ahol megtudhatja hormonjai és női szervei állapotát, és megkeressük problémájának okát, és javaslatot teszünk, hogyan tudja ezt rendbe hozni.


Meglepődve tapasztalom mindig, hogy milyen sok fiatal hölgy (akik még a gyermek vállalás előtt vannak) szenvednek különböző nőgyógyászati problémákkal, és meddősséggel.


Hölgyeim! Tegyünk érte, hogy egészségesek és boldog nők legyünk az Élet minden területén, és hogy szép mosolygós, egészséges kisbabák születhessenek! :-)

Jó egészséget kívánok! ;)