2009. október 2., péntek

A teafa-olaj áldásos hatásai

TEAFAOLAJ-SZAPPAN
TEAFAOLAJ KAPSZULA

Általánosan ismert tény, hogy a teafaolaj (a Melaleuca alternifolia illóolaja) antiszeptikus, gyulladásgátló és immunstimuláló hatású. Azon túl a teafaolaj egy rendkívül hatékony, növényi, szélessávú antibiotikum, mely nem csak baktériumok, hanem vírusok és gombák ellen is hat.

Az illóolaj a lipidoldékonyság révén áthatolja a sejtmembránt és a mikroorganizmusokat oly módon rombolja szét, hogy közvetlenül befolyásolja az anyagcserét. A hatóanyagok nagy száma miatt nem következik be a mikróbák rezisztenciás hatása – szemben a legtöbb antibiotikummal.

A homoktövis és a ligetszépe számos többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavat tartalmaz. E három olaj kombinációja így egy kimondottan hatékony és természetes szer a bélflóra szanálására, segít a kolitis valamint a gastrointestinalis traktus gyulladásainál. Különösen hatékonynak bizonyult az alkalmazása az erős Candida albicans okozta élesztőgomba-kolonizáció esetén.
Ez a kombináció amellett segít az összes allergiatípus esetén. Feltételezik, hogy sok esetben az allergia oka a patogén bélflóra zavarában kereshető. Azon túl ajánlott az alkalmazása az immunrendszer erősítése céljából, valamint helyileg bőrtisztátlanságnál (acne).

Javallatok:
A Teafaolaj kapszula alkalmazható gyomor- és bélprobléma ( krónikus fertőzések), húgyúti fertőzés, bélkatarrh, nyombélfekély, gastritis, mindennemű bélgomba-, bélparazita-fertőzöttség, valamint aranyérpanaszok esetén.A folyékony szappan és az olaj külső alkalmazásra ajánlott. A folyékony szappan pH-semleges, és különösen érzékeny bőr ápolására javallt.

Tippek: korpásodás esetén próbáld ki hajmosáskor is a Teafa-olaj szappant! Adagold egy kímélő samponhoz, és ebben a hígított formában mossál vele hajat.
Intim-lemosásnál is hatékony!
"Sportoló-láb": gyakori a gombásodás a sportolóknál, amely vagy a lábat, vagy az egész testet érinti (úszók, vizilabdázók). Számukra kiemelten ajánljuk a Teafa-olaj szappan használatát.

Kérj bővebb információt az elérhetőségeimen!

Mosolygós szép napot kívánok!

Tósa Timea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése